Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сільський голова і бухгалтер присвоїли 35 тис. бюджетних коштів

Завершено досудове розслідування щодо голови та бухгалтера однієї із сільських рад на Львівщині. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури  завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження за підозрою голови однієї із сільських рад на Львівщині у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст.366, ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України (службове підроблення та привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем) та бухгалтера тієї ж сільської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 – ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Так, сільський голова з метою власного збагачення та отримання коштів у більшому розмірі, заздалегідь домовився про спільне вчинення злочину разом з головним бухгалтером цієї ж сільської ради. Та як встановлено слідством, він протягом 2014-2015 років ставив підпис в відомостях щодо нарахування відпускних та скріплював їх гербовою печаткою сільської ради, в яких, в подальшому, головним бухгалтером, вносилися завідомо неправдиві дані щодо нарахування йому матеріальної допомоги на оздоровлення у зв’язку із наданням щорічної відпустки в розмірі середньомісячної заробітної плати.

В результаті таких протиправних дій місцевому бюджету сільської ради було спричинено збитки на загальну суму понад 35 тис. грн.

За вчинення вказаного злочину голові сільської ради загрожує покарання до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а бухгалтеру – до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ