Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» - «Арсенал»: Видовищний футбол без забитих голів

Стрийська «Скала» та київський «Арсенал» подарували хороший футбол вболівальникам у Стрию, але не змогли на двох забити бодай один гол у матчі 19 туру другої ліги. Поєдинок, у якому «Скала» була ближчою до перемоги, аніж «Арсенал», завершився «сухою» нічиєю 0:0.

Київський «Арсенал» після зимової перерви подав не тільки признаки життя в турнірній таблиці, а й зазіхнувся на вирішення серйозних завдань у чемпіонаті, а саме втрутитися у боротьбу лідерів за право підвщитися у класі. Якщо очок «канонірам» бракувало, бракує, і, швидше за все, для цього забракне, то кваліфікованих футболістів явно вистачатиме. У заявку на матч зі «Скалою» потрапили одразу шестеро гравців, які свого часу грали у вищій лізі чемпіонату України – воротар Сергій Сітало («Таврія»), а також польові гравці Сергій Карпенко («Нафтовик-Укрнафта»), Ігор Скоба («Арсенал», ФК «Севастополь»), Сергій Сілюк («Металург» З), Андрій Смалько («Чорноморець», «Таврія», «Борисфен») та В’ячеслав Турчанов («Оболонь»).

Стрийська «Скала», на відміну від суперника, могла похвалитися зіграністю свого складу, молодістю команди та високим місцем команди в турнірній таблиці. Якщо відверто, то перемога у цьому матчі була дуже потрібна обом командам: «Скалі» для того, щоб закріпитися вгорі турнірної таблиці, а «Арсеналу» - для того, щоб з середини турнірної таблиці підтягнутися до групи лідерів. Нічия у цьому матчі, хоч і не влаштовувала нікого, для кожної з команд, а особливо для «Скали», вона не ставала різко на заваді для виконання поставлених на сезон завдань.

Якщо відверто, то «Скала» у цьому матчі виглядала цікавіше, аніж суперник. «Малиново-зелені» в обох таймах регулярно створювали небезпечні моменти, регулярно прорізали оборону суперника, але м’яч вперто не йшов у ворота. Коли воротар Сергій Сітало, який, до слова, провів дуже хороший матч, був безсилим, на допомогу «канонірам» приходив каркас воріт у вигляді поперечини.

Загалом, комбінаційна гра «Скалі» вдавалася. Особливі проблеми «Арсеналу» «малиново-зелені» створювали на правому фланзі. Пришнівський, Рябушко та Стасюк настільки завозили лівого захисника Романа Журбу, що того замінили ще у першому таймі.

Допоміг гостям у кількох епізодах і головний арбітр матчу Дмитро Панчишин з Харкова. Після подачі з кутового Роланд Білала (епізод на відео 33:20) вдало зіграв на добиванні і відкрив рахунок у матчі, однак арбітр у цьому епізоді побачив порушення правил з боку Романа Подоляка. До цього кутового арбітр не побачив навмисну гру рукою у штрафному майданчику ценрального захисника «Арсенала» Олега Котелюха (епізод 33:00), відповідно пенальті у ворота гостей не призначив.  

«Арсенал», незважаючи на не надто солодкий перший тайм, таки зберіг нулі на табло. Гості, на відміну від «Скали», створили набагато менше гостроти біля воріт суперника. Якщо щось і створювали, в усіх випадках безпомилково грав воротар Денис Завгородній.

 У другому таймі «Арсеналу» стало важче захищатися, оскільки другу жовту картку отримав нападник Сергій Сілюк. У більшості, як і в рівних складах, підопічні Василя Малика створили достатньо, але забити бодай один зарахований гол «Скалі» так і не вдалося. Стовідсоткові моменти на себе приймали воротар та поперечина. В одному з епізодів з вбивчої позиції не зміг забити Віталій Рябушко. Кращий бомбардир «малиново-зелених» пробив мимо.

Що цікаво, у грі в меншості «Арсенал» міг вирвати перемогу в компенсований арбітром час. У боротьбі з захисником Микола Ковталюк, пробиваючи метрів з 18-ти, поцілив у штангу.

Незважаючи на нічию, «Скала» залишилася на другому місці в турнірній таблиці. В активі «малиново-зелених» 36 очок і підсумкове друге місце. Стрияни лише за дотатковими показниками випереджають рівненський «Верес» в активі якого також 36 очок. У наступному 20 турі (23 квітня) «Скала» на виїзді зіграє з «Миром» з Горностаївки. За «малиново-зелених» у цьому матчі не зіграють Валерій Бондаренко та Віталій Рябушко. Обоє футболістів пропустять матч через дискваліфікації. Натомість велика ймовірність того, що на поле після травми повернеться нападник Василь Цюцюра.

«Скала» (Стрий) – «Арсенал-Київ» (Київ) – 0:0

Арбітр матчу: Дмитро Панчишин (Харків). Асистенти арбітра: Ігор Рибченко (Запоріжжя)  та Тарас Семанюк (Івано-Франківськ). Четвертий арбітр: Роман Блавацький  (Львів). Директор матчу ФФУ: Іван Староста (Закарпатська обл.).

«Скала»: 98. Денис Завгородний, 15. Петро Стасюк, 3. Роман Подоляк, 22. Юрій Антонів-к. (23. Михайло Березовий, 63), 18. Валерій Бондаренко, 5. Тарас Максимович, 8.  Владислав Клименко, 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун, 9. Роланд Білала (11. Андрій Маляренко, 78),  99. Володимир Пришнівський (19. Олег Квич, 65).

«Арсенал-Київ»: 1. Сергій Сітало, 3. Олексій Майданевич, 44. Олег Котелюх, 5. Сергій Карпенко-к., 13. Роман Журба (20. Роман Пахолюк, 42), 88. Ігор Скоба (8. Вячеслав Турчанов, 59), 9. Андрій Домбровський, 11. Сергій Сілюк, 19. Вадим Семчук (96. Ігор Биковський, 76), 10. Руслан Черненко, 25. Микола Ковталюк.

Попередження: Віталій Рябушко (30), Валерій Бондаренко (73), Тарас Максимович (83), Андрій Маляренко (90+1) – Микола Ковталюк (44), Сергій Сілюк (45+1, 55)

Вилучення: Сергій Сілюк (55-друге попередження).

Відео усього матчу

Прес-конференція головного тренера "Арсенала" Сергія Литовченка

Прес-конференція головного тренера "Скали" Василя Малика

Гал-інфо, фото ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ