Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» має шанси дограти чемпіонат у першій лізі

Президент стрийської «Скали» Микола Кміть розповів про умови збереження клубом професійного статусу і продовження боротьби в чемпіонаті України.

На початку січня стало відомо, що клуб може припинити виступи у Першій лізі, а всім гравцям і тренерам основного складу команди було сказано прибути за документами і розрахунком.

«З нового року всі мої партнери відмовилися фінансувати футбол, тому бюджет наповнений лише наполовину. Ми в активному пошуку того, хто приєднається до нас у фінансуванні «Скали». Ми об'їздили Європу, є багато пропозицій, але ніхто не хоче фінансувати договірні матчі і суддів. Це біда українського футболу, він стає нецікавим і перетворюється в лото», - розповів Кміть в інтерв'ю телеканалу Футбол 1.

За його словами, клуб поки не припиняв свою діяльність, однак обов'язковою умовою продовження виступів у Першій лізі є наповнення решти бюджету.

«Команда заявлена ​​і проходить процедуру атестації, і якщо буде наповнена друга половина бюджету, то «Скала» буде виступати в Першій лізі. І все одно, яким складом виступати, адже все вирішується не на футбольному полі. Ми у Другій лізі надивилися жахів, а в першій лізі в два рази гірше ситуація. Футболу там немає».

«Колліна робить свою справу, ми висилаємо відео, і потім ці арбітри не судять шість-сім матчів, але потім повертаються і вбивають нас ще більше. Винна система, яка дає гроші. Винні не судді, а ті, хто дають гроші. У нас така ситуація, що ніхто нічого не боїться. А коли підключилися букмекерські контори, то стало ще гірше. Дивитися футбол стало нецікаво, людей на стадіон приходить небагато».

Також Микола Кміть дав зрозуміти, що багато футболістів отримали статус вільних агентів, а більшість з них вже практично працевлаштувалися.

«Бачу, що у кожного футболіста є кілька пропозицій, і це приємно. Молодими гравцями багато хто цікавиться, їм вибирати - ми не ставимо ніяких умов. У нас футболістів багато, тому якщо знайдеться друга половина бюджету, то командою U-19 зможемо виступати на такому ж рівні в Першій лізі. Важливо, щоб наші гравці підвищувалися в класі. Двох наших футболістів звуть в Прем'єр-лігу - це вже результат».

Нагадаємо, що раніше «Скалу» покинули форвард Роланд Білала і хавбек Олександр Боровик, захисник Валерій Бондаренко незабаром може поповнити склад «Олександрії», також близькі до переходу в інші клуби півзахисники Владислав Клименко і Дмитро Скакун, а також нападник Василь Цюцюра.

Після 20 матчів Скала з 17 очками займає передостаннє 17-е місце в турнірній таблиці першої ліги.

sportarena

sportarena
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ