Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» завершила сезон на п’ятому місці у другій лізі

Друголігова стрийська «Скала» завершила сезон на 5 місці у другій лізі. В останньому матчі сезону, який для «малиново-зелених» ставав вирішальним у підвищенні у класі, стрияни програли на виїзді «Інгульцю»з Петрового (Кіровоградська обл.) з рахунком 0:2.

«Інгулець» до гри був третім, «Скала» – четверта з відставанням в одне очко. На такій же відстані перебувала й «Буковина», якій належало зіграти в гостях у Ковалівці. Тож заключний тур зберігав величезну медальну інтригу, і мав дати відповідь на питання: хто здобуде останню третю путівку до першої ліги. Адже раніше достроково перші дві путівки для підвищення у класі здобули «Колос» з Ковалівки та рівненський «Верес». 30 травня Постановою Ради ліг Професіональна футбольна ліга затвердила зміни в Регламент на поточний сезон, згідно з якими із Другої ліги до Першої переходять команди, які посіли місця з першого по третє. Матч плей-офф, який раніше був запланований, скасовано. Отож нашу команду влаштовувала лише перемога. Команді з Кіровоградщини треба було також грати на перемогу, адже у разі нічиєї і перемоги буковинців над чемпіоном, саме «Буковина» могла б фінішувати третьою.

Фортуна посміхнулася команді з Кіровоградщина, яка у другому таймі вдало реалізувала два стандарти. Спочатку, на 55-й хвилині влучно зі штрафного метрів з 19-ти майже просто по центру влучно пробив Артем Прошенко. Роман Герич, який стояв у тому куті, не зумів врятувати команду. А на 71-й хвилині після навісу зі ще одного штрафного і боротьби нападника «Інгульця» Антона Шарка із захисником «Скали» у штрафному майданчику, арбітр угледів порушення правил з боку гравця стрийської команди. Пенальті реалізував сам потерпілий.

«Малиново-зелені», будемо відверті, провели не найкращий свій матч. Лише у дебюті зустрічі, завдяки індивідуальним діям Володі Пришнівського, було створено єдиний по-справжньому гольовий момент. Наш півзахисник на лівому фланзі завдяки вдалим технічним діям відірвався від суперника і був повалений на газон майже на лінії штрафного майданчика. Штрафний виконував Дмитро Скакун, однак його удар прийняла на себе стінка.

У другій половині зустрічі команда Василя Малика створила ще один небезпечний момент, коли після навісу зі штрафного Скакуном, міг головою переправити круглого Юрій Антонів, однак наш капітан лише ледь торкнувся смугастого і воротар без проблем заволодів м’ячем. Більше в атакувальних діях гостей і згадати нічогоУ підсумку переміг той, хто цього більше хотів. А наша команда фінішувала на п’ятому  місці, опустившись на одну сходинку. Це сталося після того, як «Буковина» на останніх хвилинах вирвала нічию на виїзді з «Колосом», який з 33-ї хвилини грав у меншості.

ФК «Скала»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ