Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Сказ! На Волині домашній кіт покусав 13-річну дівчинку

Після загибелі кота, 1 серпня, експертиза показала, що тварина була хвора на сказ.

У місті Володимирі домашній кіт покусав 13-річну дівчинку та подряпав її дідуся. Тварину оглянули ветеринари та забрали її на карантин.

Про це розповів керівник Володимирської районної державної лікарні ветеринарної медицини, передає Суспільне.

Інцидент стався 23 липня на вулиці Островецькій. Після загибелі кота, 1 серпня, експертиза показала, що тварина була хвора на сказ.

Онука і дідусь після висновків експертизи, отримують антирабічну вакцину від сказу. З 2 серпня у місті оголошений карантин.

Наразі працівники ветеринарної служби проводять подвірний обхід прилеглих вулиць та села Острівок, також вакцинують усіх домашніх тварин в цьому районі.

Для вакцинації домашніх тварин просять звертатися за адресою: вул. Кобзарська, 1, з 8:00 до 17:00 (крім вихідних).

Як розповіла головна спеціалістка відділу організації протиепізоотичних заходів обласного управління Держпродспоживслужби Анна Синя, це 19 випадок сказу у тварин, зареєстрований від початку року на Волині та 11-й у Володимирському районі.

Довідково: Сказ – це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають.

Як захиститися від сказу:

  • щороку профілактично щеплювати тварин проти сказу;
  • у випадку змін у поведінці домашньої тварини, отримання ушкоджень від іншої тварини, смерті без видимих на те причин необхідно обов'язково звернутися до ветеринара;
  • слід нагадати дитині: якщо її вкусила тварина, потрібно розповісти дорослим;
  • не підбирати в лісі, на вулиці диких чи покинутих домашніх тварин. Якщо ж взяли, потрібно одразу показати її ветеринарному лікарю і щепити проти сказу;
  • не варто брати тварину "на літній сезон", адже потім, викинувши її, ви збільшуєте кількість бездоглядних тварин і підвищуєте ризик виникнення сказу в околицях;
  • не слід позбуватися тварини, що покусала або подряпала людину. За можливості, за нею треба поспостерігати десять днів;
  • за появи диких тварин на приватних подвір'ях потрібно убезпечити себе і близьких, оскільки здорові дикі тварини, як правило, уникають зустрічі з людиною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ