Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сказали, що донька потрапила у ДТП: шахраї видурили гроші у львівської пенсіонерки

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області
1/2
Поліцейські затримали зловмисника, який у шахрайський спосіб видурив у львів’янки значну суму коштів. Про це повідомили у Поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 78-річна пенсіонерка передала незнайомцю понад 3 тисяч євро та 1600 доларів США нібито для проведення термінової операції доньці, яка нібито отримала важкі травми внаслідок ДТП.

4 квітня близько опівдня до літньої жінки, жительки Львова, зателефонувала незнайома особа, яка повідомила, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і надалі до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала кошти у сумі понад 3 тисяч євро та 1600 доларів США. Згодом з’ясувалось, що в аварію донька не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

До розкриття злочину були залучені оперативники кримінальної поліції та слідчі Львівського районного управління поліції №2, а також співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини.

Проведеними заходами, вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», правоохоронці встановили місце перебування зловмисника та затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на залізничному вокзалі у Ходорові – він саме намагався втекти з Львівщини. Речові докази у нього вилучені.

Особу затриманого встановлено – ним виявився 38-річний мешканець Одеси, раніше неодноразово судимий за майнові злочини. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ