Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Скільки коштує "купити" посвідчення водія у Миколаєві та Львові?

Блогер Ярослав Чепурний дослідив скільки ж коштує купівля посвідчення водія в обласному центрі Миколаїв, та хто сприяє таким оборудкам.

Як зазначає Ярослав у своєму блозі "У центрі уваги", для того, щоб у Миколаєві отримати водійське посвідчення, не потрібно «паритись», вивчаючи правила дорожнього руху, та щосили практикуватися у водінні автівки. Достатньо заплатити гроші і… посвідчення у вас в кишені.

Автор сюжету переконався у цьому особисто, записавшись в одну з миколаївських автошкіл і приховано знявши весь процес на камеру. Як працює цей бізнес і хто є головними бенефіціарами видачі водійських посвідчень, дивіться у новому блозі Центру журналістських розслідувань.

Як прокоментував львівський активіст Святослав Літинський, який вивчає питання купівлі водійських посвідчень, переважно більші міста мають більші розцінки, менші - менше. В Києві сума хабаря доходить до 7000 -8000 грн, а у Львові 5000-6000 грн. Навчальні школи через умови ліцензування, по своїй суті є "підрозділами сервісного центру МВС" і відповідно зобов'язані носити хабарі нагору.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, за 10 місяців 2021 року в Україні сталося 154 480 ДТП. Це на 14% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Натомість випадки аварій із постраждалими зменшилися на 6%, а із загиблими — на 9%.

Найбільший сплеск аварійності зафіксовано в Івано-Франківській та Миколаївській областях. В обох регіонах кількість ДТП збільшилась на 24%. Кількість ДТП на території Львівщини зросла на 15% за 8 місяців 20212 рокі. Чи не є це наслідком торгівлі посвідченнями водія?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ