Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Смертельна ДТП у Харкові: суд продовжив арешт підозрюваним

Київський районний суд Харкова продовжив до 1 червня арешт Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, обвинувачуваним у дорожньо-транспортній пригоді із шістьома загиблими, яка сталася у жовтні 2017 року в Харкові, - Радіо Свобода.

Слідчі вважають, що обвинувачені можуть можуть втекти, впливати на свідків і потерпілих, а також перешкоджати розслідуванню в інший спосіб.

Адвокат Зайцевої Юлія Козир не заперечувала проти продовження арешту. Водночас захист Дронова наполягав на більш м’якому запобіжному заході.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталася аварія. За даними поліції, позашляховик, яким кермувала 20-річна дівчина, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з іншим автомобілем, яким кермував Дронов. У результаті зіткнення позашляховик вилетів на тротуар, де були пішоходи. Загинули шестеро людей, ще п’ятеро були поранені.

Згодом суд у Харкові обрав для Зайцевої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Пізніше стало відомо, що експертиза встановила наявність кодеїну в організмі Зайцевої. Ця речовина використовується в ліках, зокрема від болю, кашлю.

8 листопада суд заарештував і Дронова.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ