Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сьогодні — Всеукраїнський день футболу

29 квітня 1992 року свій дебютний матч зіграла національна збірна України. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Управління молоді та спорту Львівської ОДА.
Photo by form PxHere

А для Львівщини цей день знаменний по-особливому.

29 років тому, 29 квітня 1992 року, Іван Гецко, вихованець теперішнього Львівського фахового коледжу спорту, багаторічний гравець “Карпат” та СКА "Карпати", один з найкращих голеадорів львівської команди, автор першого гет-трику у вищій лізі України, у матчі національної збірної з Угорщиною забив історичний гол. Єдиний забитий Гецком на 90 хвилині м’яч став першим в історії збірної часів незалежної України.

Матч відбувався за теплої погоди. На ужгородському стадіоні “Авангард” тоді зібралось близько 13 тисяч вболівальників. Іван Гецко вийшов на заміну на 59 хвилині замість Олега Саленка. До кінця матчу українська збірна поступалась угорцям з рахунком 0:3.

Саме тоді українська збірна вперше вийшла на поле в жовто-блакитній формі національних кольорів. Тому щорічно 29 квітня тепер відзначають Всеукраїнський День футболу.

З нагоди свята вітаємо всіх футболістів, тренерів, та вболівальників з цим святом. Яскравих матчів, достойних суперників, щонайбільше забитих голів та мінімум пропущених.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ