Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сьогодні будуть судити "діамантових" прокурорів

Сьогодні, 15 серпня, в Голосіївському суді Києва будуть розглядати справу так званих "діамантових прокурорів" - колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, а також бізнесмена Валерія Гібаленка, що проходить з ними по справі.

Засідання призначено на 15-00, повідомляється на сайті Голосіївського суду.

5 липня Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час затримання та обшуки, у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовностями, зокрема діаманти, і цінні папери. Саме із-за коштовностей їх і прозвали діамантовими прокурорами.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт А. Корнійця і Ст. Шапакина на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Ст. Шапакин вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Ст. Шапакину до 6,4 млн грн. Він його вніс і вийшов із СІЗО. А. Корнієць вийшов з СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

20 листопада 2015 року слідчий за дорученням прокурора повідомив підозрюваним про завершення досудового розслідування та надала доступ до матеріалів досудового розслідування.

В кінці 2015 року Печерський районний суд Києва передані обвинувальні акти щодо Корнійця за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України, стосовно Ст. Шапакина за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України і цивільного особи Валерія Гибаленко за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

DT.UA
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ