Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Сьогодні п’яті роковини жахливої трагедії – обвалу будинку у Дрогобичі

У ніч на 28 серпня 2019 року Дрогобич сколихнула страшна трагедія – у багатоповерховому житловому будинку, що на вулиці Грушевського 101/1, обвалився один з під’їздів чотириповерхівки. Трагедія забрала життя восьми людей, двоє з яких – діти. Про це нагадують у Дрогобицькій міській раді.
У Дрогобичі обвалився будинок. Фото: ДСНС

Обвал будинку у Дрогобичі не пов’язаний з вибухом газу

Сьогодні громада Дрогобича вшановує пам’ять загиблих. У своїх молитвах згадуємо Ольгу Баран (44 роки), Катерину Горняк (79 років), Степана Мисіва (57 років), Євгенією Нищук (80 років), Валерія Пилипціва (42 роки), Валентину Джуринську (64 роки), Анну Груздєву (21 рік), Давида Стахіва (5 років).

Нагадаємо, завдяки спільним зусиллям місцевої та обласної влади, уряду, всім мешканцям будинку, які внаслідок обвалу втратили житло, придбали нові помешкання на загальну суму 40 мільйонів 416 тисяч гривень. Кошти для закупівлі житла було залучено з Державного резервного фонду.

Через обвал будинку в Дрогобичі затримано двох комунальників

До моменту придбання нового житла, з міського бюджету Дрогобича було виділено 1 мільйон 363 тисячі гривень на покриття витрат на оренду тимчасового житла мешканцям аварійного будинку.

Показали фото смертельного вибуху на Львівщині: нові подробиці обвалу

Також сім’ям загиблих та травмованих з обласного та міського бюджетів було надано матеріальну допомогу в розмірі 1 мільйон 667 тисяч гривень. Понад 2 мільйони гривень для постраждалих дрогобичан надали й меценати з усієї України.

Вічна пам’ять жертвам трагедії!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ