Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні у «Дзизі» – «Маскарад»

Сьогодні, 23 січня, у галереї „Дзиґа” відбудеться відкриття виставки "Маскарад", яку представляють Інформаційно-мистецький центр Львівської національної академії мистецтв та Мистецьке об’єднання "Дзиґа", – про це «Гал-іnfo» повідомили в Мистецькому об’єднання «Дзиґа».
Залежно від функцій, прийнято розрізняти обрядову, театральну і карнавальну маски. Саме останню, яка завжди виступала своєрідною візитівкою “Карнавалу-Маскараду”, покладено в основу проекту, що презентуватимуть сьогодні у „Дзизі”.
„Характерною рисою “Маскараду” є відхід від звичайного життя, від повсякденної ієрархії, рутинних правил і укладів. У карнавальному дійстві немає нічого усталеного, непорушного, усі поняття відносні, двоякі і суперечливі. Тут стираються межі між високим і низьким, величним і ницим, між життям і смертю... Повсюдно панують ідеї безперервного радісно-піднесеного руху і вічних перемін... Настрій “Карнавалу-Маскараду” – вогонь, який, прагнучи знищити усталений світ, очищує його... Вплив карнавального способу мислення здавна відчутний в усіх ділянках культури – в образотворчому мистецтві, літературі, музиці, театрі, а крім того – у приципах осмислення суспільних процесів, насамперед у філософії”, – розповідають організатори виставки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ