Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сьогодні у Львові попрощаються з двома захисниками

Сьогодні, 2 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцями Володимиром Левицьким та Ярославом Мельником, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі. 

Біографічні довідки захисників

Володимир Левицький (20.05.1998-26.10.2023) Уродженець села Сивашівка Новотроїцького району Херсонської області.

Володимир Левицький

Навчався у середній загальноосвітній школі села Сивашівка. Здобував освіту на юридичному факультеті Національного університету водного господарства та природокористування у місті Рівне.

У 2017 році вступив на строкову військову службу до лав 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Під час проходження служби здобув звання «старший сержант», також від 2018 року виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Був винятково доброю людиною, усміхненим, чуйним, турботливим, справедливим та сміливим, ніколи не відмовляв у допомозі іншим. 

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному та південному напрямках фронту.

У Володимира Левицького залишилася дружина, донька, батьки та сестра. 

Ярослав Мельник (03.06.1990-27.10.2023) Народився у селі Княжолука Івано-Франківської області.

Ярослав Мельник

Навчався у Долинському ліцей «Інтелект» Долинської міської ради. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка», під час навчання також закінчив військову кафедру при університеті.

Кадровий військовослужбовець, обіймав посаду командира одного з підрозділів Сил спеціальних операцій. Був активним громадським діячем, інтелектуалом, блогером та спортсменом, одним із засновників ДУК «Правий сектор» на Львівщині. Очолював ГО «Львівське ветеранське братерство».

Учасник Революції Гідності, згодом добровольцем пішов на війну проти окупантів. Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах полку «Азов». За особисту мужність був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України».

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації боронив державу у складі 140-го окремого центру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

У Ярослава Мельника залишилися мама, батько, сестра і кохана дівчина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ