Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні у Львові відкриють інсталяцію-присвяту Євгенові Гулевичу

Сьогодні, 12 квітня, в артцентрі «Дзиґа» відкриють інсталяцію-присвяту Євгенові Гулевичу «пам'ять діється власновільно». Відвідувачів чекають з 13:00, а загалом оглянути інсталяцію можна до 16 квітня протягом робочих годин галереї. Про це повідомили у ЛМР.

Автор артоб'єкта – Юрко Вовкогон, культурний менеджер, автор і режисер мистецьких проєктів та хепенінґів; у 2014-2015 роках воював у складі Добровольчого Українського Корпусу, з 1 березня 2022 до 3 серпня 2023 років служив у ЗСУ.

Євген Гулевич – мислитель, культуролог, редактор, перекладач, поет, знакова особистість для різних культурних середовищ Львова. Євген служив кулеметником у 46-й окремій аеромобільній бригаді, загинув 31 грудня 2022 року в бою під Бахмутом.

Юрко Вовкогон говорить про друга так: «Яким був Євген? Я намагаюся згадати. Коли роблю це цілеспрямовано, то з пам’яті виринають одні й ті ж застиглі образи, ніби світлини з фотоальбому. І тільки випадково між інших думок часом виникає якийсь живий несподіваний спогад. Щоразу, згадуючи щось, ти відформатовуєш свої спомини. Створюєш собі спрощений шаблон. Деформуєш пам’ять. Я б хотів поговорити про це з Євгеном. Що залишається після пам’яті?».

Проєкт втілено за підтримки Інституту стратегії культури, Дому 42 та артцентру «Дзиґа».

Організатори просять зберігати авторський правопис назви «пам'ять діється власновільно», оскільки це цитата з останнього тексту Євгена Гулевича.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ