Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні в УКУ представлять модерний вертеп

Cьогодні в УКУ відбудеться прем’єра модерного вертепу, який підготував аматорський студентський театр УКУ під орудою режисера Євгена Худзика (у минулому – студента університету). На Йорданські свята з цим вертепом театр виступить у Одесі, а відтак у Києві та Донецьку. Театр чекають у сиротинцях, тюрмах, університетських аудиторіях. Повідомили „Гал-іnfо” у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.
 „Вертеп насамперед призначений нести благу вість і радість як глядачам, так і його учасникам. Коли це дійство зароджувалося і братчики бродили селами з невеличкими дерев’яними скриньками-вертепами, воно мало дві цілі – євангелізацію та символічне повернення у дитинство. Це завжди відбувалося в сімейному колі, де панувала довіра й тепло. Кожен глядач був водночас героєм вертепу, – зазначає Євген Худзик, режисер театру „На сходах”. – Цьому взірцеві стародавніх вертепів ми намагалися слідувати. Взявши за основу традиційний дерев’яний вертеп, у якому є три рівні: небо, земля і пекло, ми спробували представити абсолютну більшість героїв такими, які поборюють спокуси, в образи яких по-різному вплетена боротьба між добром та злом. Такими бачимо, скажімо, навіть пастушків, яких традиційно представляють цілком на боці добра”.
Театр „На сходах” вже діє чотири роки і налічує близько 30 акторів-аматорів. В його історії це вже сьома театральна постановка. У вертепі беруть участь не тільки студенти УКУ, а й студенти та випускники інших університетів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ