Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Спека, води немає, тиск підвищився: Штепу перевели в іншу камеру СІЗО

Екс-мерові Слов'янська Нелі Штепі після чергового засідання Ленінського райсуду Харкова, що відбувся у режимі онлайн, змінили місце перебування у Харківському СІЗО. Про це кореспондентові Укрінформу розповів її адвокат Дмитро Марченко.

Зокрема, у коментарі Укрінформу адвокат зазначив таке:"Сьогодні стало відомо, що моя підзахисна відразу після засідання суду, що відбувся напередодні, переведена до іншого приміщення у Харківському СІЗО. Вона скаржиться на те, що у приміщенні немає водопроводу, і їй важко переносити нинішню спеку. Внаслідок у неї підвищився артеріальний тиск, знадобилася меддопомога", - відзначив Марченко.

За його словами, сторона захисту готує чергову заяву до ЄСПЛ з приводу порушення прав підсудної на справедливий суд. "Учора на суді Штепа виступила з клопотанням про повне звільнення у зв'язку з тим, що за 3 роки арешту суду не надано прямі докази її провини. Суд відхилив клопотання", - заявив Марченко.

За його словами, на суді допитаний один свідок обвинувачення, який не підтвердив її провини, ще двоє будуть допитані у режимі відеоконференції, оскільки "один з них хворий, інший перебуває під арештом в Артемівському СІЗО".

Чергове засідання суду призначене на 19 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, Штепу затримано 11 липня 2014 року. Вона звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у діяльності терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозою терористів, що у полоні її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

26 липня цього року Ленінський райсуд Харкова продовжив для Штепи утримання під вартою без можливості внесення застави до 21 вересня 2017 року. 9 серпня Ленінський райсуд Харкова задовольнив клопотання сторони захисту по справі Штепи про проведення усіх засідань у режимі онлайн на сайті судової влади для забезпечення гласності і публічності процесу.

15 серпня Ленінський райсуд Харкова допитав у цій справі трьох свідків обвинувачення, які не підтвердили провини екс-мера. Суд відмовив стороні захисту в клопотанні про встановлення для прокуратури конкретних термінів надання доказів - до 6 жовтня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ