Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа Гандзюк: болгарський суд дозволив екстрадувати Левіна в Україну

Бургаський окружний суд у Болгарії дозволив екстрадицію громадянина України Олексія Левіна і розпорядився передати його компетентним органам України.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу суду.

"Бургаський районний суд дозволив екстрадицію громадянина України Олексія Л. та зобов’язав передати запитувану особу до компетентних органів України. Олексія Л. розшукують в Україні... за звинуваченням у тяжкому злочині проти особи", - йдеться у повідомленні суду.

У суді вказали, що затриманий фігурує у справі нападу на громадянку України К.Г. 31 липня 2018 року, внаслідок чого потерпіла померла у результаті опіків 40% поверхні її тіла 4 листопада 2018 року.

Як зазначається, судді прийшли до висновку, що злочин, який інкримінується Левіну, "не рахується політичним і не є військовим злочином". Також зазначається, що "немає ніяких підстав або доказів того, що людина буде піддана насильству, катуванням або жорстокому, нелюдському або такому, що принижує гідність, покаранню в Україні або що його або її права, пов'язані з кримінальним переслідуванням відповідно до вимог міжнародного права, не гарантуються".

Рішення районного суду міста Бургаса може бути оскаржене протягом семи днів в апеляційному суді.

Нагадаємо, за інформацією Офісу Генерального прокурора України, документи, необхідні для екстрадиції затриманого Олексія Левіна до України, були передані правоохоронним органам Болгарії особисто заступником Генерального прокурора Віктором Трепаком 24 січня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ