Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа на мільйон: прикордонники викрили схему незаконного переправлення чоловіків

Мешканці Рівненської та Волинської областей успішно організовували «подорожі» чоловікам під виглядом водіїв міжнародних перевезень.
Фото: ДПСУ

Як повідомили у пресслужбі ДПСУ, зловмисники вносили дані про своїх псевдопрацівників до автоматичної системи видачі дозволів "Шлях", за що брали від 1500 до 5000 доларів США.

Свою діяльність організатори злочинної схеми провадили близько чотирьох місяців. За цей час близько 450 чоловіків таким чином перетнуло кордон, з яких 170 не повернулися до України.

За приблизною оцінкою, сума незаконного заробітку може становити до мільйона доларів США.

Для здобуття доказів протиправної діяльності днями на Волині та Рівненщині правоохоронці провели обшуки у 10 фігурантів кримінального провадження за дванадцятьма адресами, а також перевірили 6 транспортних засобів, два з яких поміщено на штраф-майданчик.

За результатами обшуків було вилучено телефони, оргтехніку, флеш-носії, печатки й документацію юридичних осіб, закордонні паспорти, банківські карти, чорнові записи, майже мільйон гривень у різній валюті.

Двом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Повідомляється, що 10 квітня суд обрав підозрюваному виконавцеві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ще одного співучасника відправив під варту з можливістю внесення застави у розмірі 671 000 гривень.

Наразі встановлюються всі обставини злочинів та причетні до них особи. Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ