Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справу чоловіка, який стріляв у малих дітей у Тернополі, передали до суду

Слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні проти 42-річного зловмисника, котрий з мисливської рушниці стріляв у малолітніх дітей у січні цього року.

Про це інформує Поліція Тернопільської області.

Резонансна подія сталася 21 січня цього року в обласному центрі. 42-річний зловмисник з мисливської гладкоствольної рушниці з вікна власної квартири прицільно вистрелив у трьох дітей, що каталися на санках біля школи. Найбільше постраждали 11-річний та 8-річний хлопчики. Ще одна потерпіла – 10-річна дівчинка.

Під час досудового розслідування було встановлено, тернополянин стріляв умисно, хоча згодом стверджував, що зробив це випадково. Вогнепальну зброю, з якої було здійснено постріл, придбав та зберігав незаконно.

У результаті злочинних дій зловмисника  11-річний хлопчик зазнав численних вогнепальних дробових сліпих та проникаючих поранень, що на момент заподіяння були небезпечними для життя дитини. У ще одного потерпілого – 8-річного школяра медики діагностували сліпе одиночне поранення м’яких тканин обличчя.

Правоохоронці розпочатли провадження за частиною 1 статті 121(умисне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 4 статті 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодекс

Підозрюваному під час досудового розслідування обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі.

За заподіяння тяжких тілесних ушкоджень зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі, а за збройне хуліганство – до семи років в’язниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ