Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справу хабарника Гольця передали до суду: чоловіку загрожує до 12 років тюрми

Справу Юрія Гольця, колишнього начальника Управління житлового господарства Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, якого затримали на хабарі у 80 тис. грн, передали до суду. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.
CБУ
CБУ
CБУ
CБУ
1/2

 Військова прокуратура Західного регіону України завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою начальника Управління житлового господарства Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

Установлено, що за грошову винагороду в розмірі 700-800 тис грн вказаний посадовець пообіцяв посприяти в укладенні ЛМР із суб’єктом господарювання договорів на проведення капітального ремонту будинків та не створювати перепони в проведенні розрахунків за ними. Загалом зловмисник планував укласти такі договори на суму 10 млн грн. Розмір хабара мав становити 7-8% від ціни кожного з договорів.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Франківського районного суду м. Львова для розгляду по суті.

Нагадаємо,  працівники Військової прокуратури та СБУ затримали корупціонера 17 листопада 2016 року в центрі м. Львова під час одержання чергової частини хабара в розмірі 80 тис грн.

19 листопада Шевченківський суд Львова встановив посадовцю міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти на волю під заставу у 2 млн грн.  

На початку грудня  Юрій Голець сплатив 2 млн грн застави та вийшов з СІЗО.

Нагадаємо, Юрій Голець також є підозрюваним у справі  трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Однак 1 листопада суд відпустив його під особисті гарантії.

Додамо, ч. 3 ст. 368 КК України - Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,- карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ