Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США хоче надати Україні бойових машин "Бредлі" - ЗМІ

Уряд США розглядає можливість надання Україні бойових машин "Бредлі" в рамках подальшого пакету військової підтримки.
Бойова машина M2 Bradley

Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела. 

Остаточне рішення ще не ухвалене, зазначили в агентстві. Коли машини будуть введені в експлуатацію, також неясно, сказали джерела на умовах анонімності. Зокрема, представник Білого дому, який також говорив на умовах анонімності, сказав, що США перебуває в постійному контакті з Україною щодо можливостей, які їй потрібні для захисту у війні. За його словами, немає нічого, що можна було би оголосити або заздалегідь передбачити.

"Бредлі” забезпечать значне збільшення наземного бойового потенціалу, тому що це, по суті, легкий танк", — сказав колишній аналітик оборонного бюджету Білого дому, який зараз працює в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень Марк Кансіан.

На відміну від раніше наданих М113, "Бредлі" добре озброєний потужною 25-мм гарматою і протитанковими ракетами TOW. За словами аналітика, Сполучені Штати мають багато "Бредлі", хоча деякі з них старі і потребують модернізації, тому їх наявність не є проблемою. Кансіан додав, що пройдуть місяці, перш ніж Україна зможе їх отримати, оскільки екіпажі та технічні фахівці повинні пройти навчання на машинах, які виробляються компанією BAE Systems Plc.

На сайті армії США зазначено, що "Бредлі" не лише є легкоброньованим транспортом для солдатів, а й може вести розвідку, вогонь і маневрувати, пише видання.

"Бредлі будуть значним покращенням у порівнянні з нинішніми українськими бойовими машинами", — сказав генерал у відставці Девід Перкінс, який очолював Командування підготовки і доктрини Сухопутних військ ЗС США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ