Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Стала відомою програма святкування Нового року та Різдва у Львові

Сьогодні, 4 грудня, міськрада Львова анонсувала програму новорічно-різдвяних заходів, які вже розпочались і триватимуть аж до кінця січня. На львів’ян та гостей міста чекають як традиційні святкові події, так і нові цікаві заходи, інформує кореспондентка Гал-інфо.

Фото: Гал-інфо

Як відомо, цьогорічні новорічно-різдвяні заходи стартували у місті із світла Вифлеємського вогню – 3 грудня в Архикатедральному Соборі Святого Юра зі святилища винесли Вогонь, привезений із Вифлеєму.

Наступна подія у програмі – відкриття традиційних Львівських ярмарків на проспекті Свободи та на площі Ринок. Різдвяні крамнички працюватимуть для відвідувачів з 9 грудня по 15 січня.

Як розповіла арт-директор компанії "Львівські ярмарки" Ольга Гренюх, новинкою цьогорічної ярмарки стане те, що з 10 грудня на площі перед Львівською оперою розпочне роботу хатинка св. Миколая. Кожна дитина, яка завітає до неї, отримає солодкий подарунок та фото на пам'ять. 

Основні зміни у святковій програмі пов’язані із центральною ялинкою. За словами директора департаменту розвитку ЛМР Наталії Бунди, цьогоріч вона дісталась місту задарма як подарунок від мешканки смт Брюховичі. Жива ялинка матиме 18 метрів і буде прикрашена жовтою ілюмінацією довжиною 8 кілометрів, яка світитиметься цілодобово. Варто наголосити, що традиційних іграшкових прикрас на ній не буде – ялинку доповнюватимуть лише великі інсталяції у формі подарунків, які також світитимуться жовтими вогниками. Центральну ялинку відкриють 17 грудня на проспекті Свободи. У день відкриття Львівський осередок Національної скаутської організації «Пласт» передасть мешканцям міста Вифлеємський Вогонь Миру.

Фото: Гал-інфо

Традиційно до святкових заходів приєднається Львівська державна академічна хорова капела «Дударик». Різдвяні пісні у виконанні хористів лунатимуть 19 грудня у церкві св. Миколая, а також 31 грудня у храмі Святого Лазаря.

23 грудня на площі Ринок почнуть монтувати різдвяну шопку з дерев’яними двометровими скульптурами.

Новий рік львів’яни та гості міста матимуть змогу зустріти одразу на декількох локаціях, зокрема біля центральної ялинки, на площі Ринок, у подвір’ї Палацу мистецтв, у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького тощо. 31 грудня ввечері містян запрошують прийти на площу перед Оперним театром, на фасаді якого створять неймовірне 3D-маппінг шоу.

Фото: Гал-інфо

6 січня, у переддень Різдва,  святковий настрій створить щорічна традиція винесення Дідуха, яка супроводжуватиметься колядами та співами. А 7 та 8 січня у дворику Ратуші театр «Воскресіння» покаже різдвяну виставу «Коли ангели спускаються на землю».

На різдвяні свята, з 7 по 9 січня, львів’ян також запрошують до Музею народної архітектури та побуту, де представлятимуть програму святкувань «Різдво в Гаю». Там можна буде побачити, як в українському селі колись святкували Різдво.

8 січня у Львові також відбудеться святкова Хода звіздарів.

З детальною програмою святкування Нового року та Різдва у Львові можна ознайомитись тут. Програма постійно оновлюється. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ