Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Стали відомі деталі про групу лікарів, які фальсифікували документи для МСЕК

На Львівщині правоохоронці викрили групу лікарів, які сприяли в оформленні інвалідності військовозобов’язаним для уникнення мобілізації. Про це повідомили в пресслужбі поліції Львівщини.

За свої послуги, які включали збір та підготовку пакета документів для призначення групи інвалідності, а також вплив на МСЕК, медики вимагали 5500 доларів США.

Зловмисників, які налагодили незаконну схему заробітку, викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, завідувачка одного з відділень лікарні попередньо змовившись з іншими посадовими особами медичного закладу, вимагала від пацієнтів неправомірну вигоду в сумі 5500 доларів США за виготовлення усіх необхідних документів та здійснення впливу на прийняття рішення медико-соціальною експертною комісією щодо призначення відповідної групи інвалідності.

Правоохоронці задокументували факти отримання медиками грошових коштів у приміщенні лікарні.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 – ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавленням волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу та відсторонення від посадових обов’язків.

Також правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до протиправної схеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ