Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Стали відомі деталі вбивства Львівського прикордонника

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/2
​Убивство львівського прикордонника - дідівщина чи психічний розлад? Наразі питання без відповіді. Але сьогодні, 19 березня, на брифінгу військовий прокурор львівського гарнізону Віталій Горпинич роз‘яснив деталі трагічного випадку. Про це з місця повідомила журналістка Гал-інфо.

"Вчора, 18 березня? о 12:48 у відділенні інспекторів прикордонної служби "Сянки" Мостиського прикордонного загону під час несення служби у прикордонному наряді двадцятирічний солдат строкової служби, діючи умисно, маючи намір позбавити життя іншої людини, підбіг зі спини до старшини вказаного відділення інспекторів тридцятирічного прапорщика, та здійснив упритул одиночний постріл з, отриманої ним зброї, автомата Калашникова. Після чого продовжив наносити удари в різні частини тіла поки його протиправні дії не були припинені іншими військовослужбовцями", - розповів Віталій Горпинич.

Також військовий прокурор повідомив про те, що по дорозі в лікарню від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер. Солдата-злоумисника було затримано в порядку статті 208 КК України. За вказаним фактом територіальним управлінням ДБР у місті Львові було зареєстроване кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною першою статті 115 КК України, тобто умисне вбивство. 

Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі. Його взято під варту. Розслідування буде проводити ДБР.

Розслідування здійснюватиме ДБР, процесуальне керівництво буде здійснюватиме Військова прокуратура Львівського гарнізону. Сьогодні підозрюваному буде повідомлене про підозру та ініційовано перед судом обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Під час розслідування будуть перевірятись різноманітні версії, зокрема, чи мали місце нестатутні відноси між потерпілим та підозрюваним, можливі проблеми у статті. Також для з'ясування стану осудності підозрюваного буде проведена психіатрична експертиза. Наразі розслідування триває.

Можу додати, що вчора поспілкувавшись з особовим складом цього відділення, то склалась думка що не статутні відносини не мали місце.

"Своїх дій солдат не пояснив", - зазначив військовий прокурор.

Також зазначимо, що підозрюваний є уродженцем міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ