Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Стали відомі претенденти на премію ім. І. Франка

Міжнародний фонд Івана Франка завершив прийом наукових робіт на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка. Про це йдеться в прес-релізі міжнародного фонду Івана Франка.

Список претендентів на премію у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики 2017 року нараховує 20 робіт. Наукові роботи було подано з 16 університетів Австрії, Польщі, України та Ізраїлю. Охоплено 9 наукових дисциплін: право, мистецтвознавство, соціальна антропологія, історія, культурологія, історія релігії, історія України, суспільна географія, психологія. Роботи подано чотирма мовами: українською, англійською, польською та івритом.

Найважливішими критеріями відбору на премію є прозорість, професійна компетентність у своїй галузі та міжнародний рівень наукового дослідження.  

Фонд завершив прийом робіт і приступив до формування номінаційних комітетів, до яких увійдуть по троє вчених з різних університетів світу. Вибрані роботи передадуть до Міжнародної експертної ради, яка має вибрати по три кращі монографії і передати на розгляд до Міжнародного журі, яке засідатиме з 23 по 25 червня у Відні. Саме у Відні й буде оголошено лауреатів премії у кожній з номінацій. Нагородження відбуватиметься на батьківщині Каменяра  - у Дрогобичі -  27 серпня, у день народження Івана Франка.

Преміальний фонд премії формується за рахунок благодійних внесків від прихильників спадщини Івана Франка. У 2017 році премія становить півмільйона гривень для двох номінацій.

З переліком поданих на здобуття премії можна ознайомитися на сайті Міжнародного фонду Івана Франка: www.frankoprize.com.ua

Нагадаємо, Міжнародна премія Івана Франка присуджується  у двох номінаціях:  за вагомі здобутки (досягнення)  у галузі україністики та за вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук. Премія є щорічною і вручається 27 серпня, у день народження Івана Франка. Лауреати Премії нагороджуються грошовою винагородою ( у 2017 році призовий фонд становить 500 тисяч гривень) та золотим знаком.

У 2016 році Лауреатом Міжнародної премії ім. Івана Франка став Любомир Гузар. Монографію Блаженнішого Любомира, під назвою «Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму», було визнано найкращою у номінації “за визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ