Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сто доларів хабара, щоб вивезти дитину

В пункті пропуску "Краківець", аби вивезти з України доньку без належно оформлених документів, мати запропонувала прикордоннику 100 доларів хабара. Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

На українсько-польському кордоні співробітники відділу прикордонної служби "Краківець" задокументували чергову спробу підкупу правоохоронця. 46-річна мешканка Донецької області прямувала через кордон разом зі своєю 12-річною донькою. Оскільки нотаріально-завіреної заяви від батька дитини про надання дозволу на вивіз її за кордон у подорожньої не було, вона вирішила підкупити прикордонника. В ході співбесіди та роз'яснення жінці порядку перетину державного кордону неповнолітніми громадянами України жінка запропонувала правоохоронцеві 100 доларів США, аби він таки оформив незаконний виїзд. Від хабара прикордонники відмовились, задокументували дії подорожньої та викликали оперативно-слідчу групу Нацполіції.

Також у сусідньому пункті пропуску "Шегині" прикордонники затримали іноземця, який розшукувався Інтерполом за шахрайство. Під час оформлення подорожніх, які слідували на виїзд з України спрацювала база даних Інтерпол. Стосовно громадянина Німеччини, 1988 року народження значились відомості про розшук. Чоловіка прикордонники затримали та передали працівникам Нацполіції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ