Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

​Стрийський район: під час земляних робіт натрапили на небезпечну знахідку

Як повідомили Гал-інфо в пресслужбі ДСНС Львівщини, в Стрийському районі виявили боєприпаси часів ІІ Світової війни.

22 вересня о 09:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що с. Піддністряни на вул. Ходорівська Стрийського району під час копання траншеї для прокладання газової труби, виявлено предмети ззовні схожі на застарілі боєприпаси. Небезпечна знахідка була на відстані 1 м від дороги та  10 м від житлового будинку. 

На місце події було направлено оперативну групу Стрийського районного управління, працівники якої ідентифікували боєприпаси, як 105 мм артилерійські снаряди часів II Світової війни. Цього ж дня о 16:20 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, залишаються небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте Службу порятунку за номером «101».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ