Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Студенти Львівського університету збирають кошти на потреби тактичної медицини

Для того, щоби зібрати кошти, необхідні на закупівлю елементів тактичної медицини студенти Львівського університету вже цієї п’ятниці, 9 лютого 2024 року, відновлять традицію благодійних вечорів у форматі Віденського балу.

Захід відбудеться у Будинку вчених і під час нього студенти ЛНУ ім. Івана Франка збиратимуть кошти, які згодом передадуть у Благодійний фонд Сергія Притули. 

Придбати квиток на Віденський бал можуть не лише студенти Львівського університету, але й усі охочі. Його вартість становить 1 000 грн, повну суму з якої організатори передаватимуть в Благодійний фонд.  А тому кожен відвідувач автоматично допомагатиме Захисникам і Захисницям, які борються з російськими окупантами. За купівлею квитків слід звертатись за номером: +380637076057 (Ірина).

Анжеліка Кульчицька, голова Студентського уряду ЛНУ ім. Івана Франка, зазначає, що в межах балу також заплановано проведення благодійного аукціону та лотереї, усі кошти з яких також будуть перераховані на підтримку українського війська. 

Ознайомитись із програмою Віденського балу можна на відповідному сайті, який підготували студенти Львівського університету. На ньому організатори пропонують переглянути лоти, які будуть представлені на благодійних аукціоні та лотереї. Це будуть різні дизайнерські намиста та одяг, військові трофеї, книги з підписами відомих громадських діячів та інше. 

«На аукціоні кожен лот матиме початкову ставку, відповідно до якої вже розпочинатимуть торг. Кожен охочий може залишити свою ставку на нашому сайті ще до початку Віденського балу або ж вже офлайн, під час події 9 лютого», - розповідає Анжеліка Кульчицька.

Востаннє Віденський бал студенти Львівського університету проводили у грудні 2019 році. Тоді усі виручені кошти передали на допомогу Західноукраїнському дитячому медичному центру. І ось через понад 4 роки у Будинку вчених знову залунають інструменти Народного камерного оркестру Львівського університету. Студенти-дебютанти з факультету міжнародних відносин відкриють захід віденським вальсом, а професіонали проведуть для гостей вечора майстер-клас із виконання цього класичного танцю.

«Ми бачимо сенс відроджувати традиції, адже зараз треба продовжувати   працювати й у доступні для нас способи збирати кошти для наших Збройних Сил. Такі традиції, як Віденський бал, мобілізують ресурси та дозволяють залучити якомога більше людей до фінансової підтримки війська. Адже для багатьох ця подія є приємною згадкою про власне студентське життя», - зазначає голова Студентського уряду Університету. 

Варто зазначити, що у час повномасштабної війни проти російських окупантів процес відновлення та збереження традицій вже не вперше стає інструментом оборони та боротьби. І студентська згуртованість у цій справі набуває визначального значення у процесі формування всенаціональної єдності. Тому такі благодійні події стають демонстрацією культурних цінностей та світоглядних ідеалів учасників, а волонтерські ініціативи в їхніх межах відображають активну громадянську позицію її учасників, зокрема студентів ЛНУ ім. Івана Франка

Так, влітку 2022 року Студентський уряд спільно з Благодійним фондом Сергія Притули організував Всеукраїнську благодійну акцію «Бакалавр.4.5.0», до якої долучились 19 закладів вищої освіти різних міст України. У результаті цієї акції студентству вдалось зібрати кошти та придбати 10 автомобілів для наших Захисників та Захисниць. А у квітні 2023 року спортивна молодь ЛНУ ім. Івана Франка відновила ще одну традицію – Кубок ректора з футзалу. Протягом цих благодійних змагань студенти зібрали понад 100 тисяч гривень на потреби Підрозділу аеророзвідки 218 ОБ ТрО. Важливо також, що на початку 2023 року Студентський уряд перерахував 500 тисяч гривень на потреби ЗСУ. Окрім того, студенти Львівського університету проводять десятки інших благодійних заходів, метою яких від моменту повномасштабного вторгнення є допомога Збройним силам України та постраждалим від російського вторгнення.

Долучатись до волонтерських ініціатив студентів ЛНУ ім. Івана Франка можна не лише фінансово. Щосуботи можна також брати участь у виготовленні окопних свічок або ж активно займатися плетінням сіток разом зі студентами на відповідних локаціях у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ