Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Створював та продавав дитяче порно: кіберполіція затримала зловмисника

Кіберполіція викрила чоловіка у створенні та продажі дитячої порнографії. Про це проінформували 14 лютого у прес-службі Нацполіції.
Фото: Нацполіція

Працівники кіберполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчими поліції Дніпропетровщини, ювенальними поліцейськими під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили 59-річного чоловіка у створенні протиправного контенту.

Кіберполіція встановила, що фігурант займався створенням дитячої порнографії. Надалі розповсюджував контент в мережі Інтернет за допомогою файлообмінників та спеціалізованих форумів. За це він отримував грошову винагороду.

У ході досудового розслідування встановлено, що до створення протиправного контенту чоловік залучив малолітню жительку міста Кам’янське.

Фігурант з метою постійної взаємодії з дітьми працевлаштовувався на посади, функціональні обов’язки яких передбачають безпосередній контакт та роботу з дітьми.

Зловмисник раніше не судимий, в поле зору правоохоронців не потрапляв.

Кіберполіція провела обшуки за місцями мешкання та роботи чоловіка. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, роутери, флешносії, жорсткі диски, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та чорнові записи.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України. Наразі чоловіку оголошено про підозру та затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому загрожує до 15 років ув‘язнення.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, з початку року зареєстровано більше десятка проваджень через розповсюдження дитячої порнографії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ