Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд оголосив вирок вбивцям пʼятирічного Кирила Тлявова

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд за шість днів до четвертих роковин смерті пʼятирічного Кирила Тлявова оголосив вирок у цій справі.
Іван Приходько та Кирило Тлявов

Як повідомляє «Бабель», Переяславський міський суд виправдав трьох причетних до вбивства пʼятирічного Кирила Тлявова. Але винний у вбивстві колишній поліцейський Іван Приходько отримав 4 роки вʼязниці.

Суд виправдав Дмитра Кривошея та Станіслава Петровця — їх звинувачували в хуліганстві.

Володимира Петровця визнали винним за статтею 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю. Суд присудив йому 4 роки увʼязнення, але замінив умовним терміном на 2 роки.

Колишнього поліцейського Івана Приходька суд визнав винним за статтею 263 та засудив до 3 років вʼязниці. Його також визнали винним за статтею 119 ККУ — убивство через необережність. За це він отримав 4 роки вʼязниці. Загальний термін увʼязнення вираховують за найтяжчим злочином, тому Приходько проведе за ґратами 4 роки.

Також суд зобовʼязав Приходька виплатити батьку та матері хлопчика по 400 тисяч гривень компенсації. Позов на компенсацію для бабусі суд відхилив.

До набуття чинності вироку Приходько перебуватиме під нічним домашнім арештом. У захисту протягом 30 днів є право на апеляцію.

Що відомо про цю справу?

31 травня 2019 року пʼятирічний Кирило Тлявов грався з друзями на вулиці в Переяславі-Хмельницькому. У той самий час поряд із місцем, де були діти, випивали та стріляли в бляшанки поліцейські Володимир Петровець, Іван Приходько, їхній друг Дмитро Кривошей та неповнолітній син одного з поліцейських. Кирила Тлявова було поранено в голову.

Третього червня хлопчик помер. Розслідувало вбивство Державне бюро розслідувань. Поліцейських Петровця та Приходька арештували в СІЗО наступного дня після смерті дитини. Третього підозрюваного — Дмитра Кривошея — взяли під варту за місяць після вбивства. Неповнолітньому суд обрав цілодобовий домашній арешт.

Під кінець 2019 року справу передали до суду. За версією слідства, саме Іван Приходько вистрелив у Кирила Тлявова. Йому оголосили підозру у «вбивстві, вчиненому з необережності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ