Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Суд: приміщення Харківського університету віддали в оренду незаконно

Суди першої та апеляційної інстанцій не підтримали законні доводи прокурора
фото офісу генпрокурора

Прокуратура довела у Верховному Суді незаконність передачі в оренду будівлі найстарішого вишу Харкова.

Про це в телеграмі повідомляє Офіс Генпрокурора.

Верховний Суд підтримав позицію Офісу Генерального прокурора щодо протиправності передачі в оренду будівлі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. За рішенням суду її повернуть у розпорядження найстарішого вишу міста.

Встановлено, що Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області передало в оренду приватному підприємцю нежитлове приміщення площею 435 м кв, що перебуває на балансі університету. Вартість майна складає 1,9 млн грн.

Відповідно до договору будівлю передали для розміщення станції технічного обслуговування та ремонту автотранспорту. Водночас вона може використовуватися за будь-яким на розсуд орендаря цільовим призначенням.

З огляду на незаконність договору оренди, Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова звернулася до господарського суду з позовом про визнання його недійсним та повернення майна університету.

Суди першої та апеляційної інстанцій не підтримали законні доводи прокурора та відмовили у його задоволенні.

Наразі Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду підтвердив свої висновки про неможливість використання майна закладів освіти не за цільовим призначенням, скасував попередні судові рішення та повністю задовольнив позов прокурора.

Завдяки послідовним діям органів прокуратури захищено інтереси держави у сфері охорони дитинства та не допущено нецільове використання майна державного закладу освіти.

Варто наголосити, Закон України «Про освіту» визначає, що нежитлові приміщення, які становлять матеріально-технічну базу об’єктів освіти, не можуть використовуватися не за освітнім призначенням, а можуть бути передані в оренду виключно для діяльності, пов’язаної з навчально-виховним процесом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ