Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Суд скасував повернення до комуністичних назв на Миколаївщині
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Суд скасував повернення до комуністичних назв на Миколаївщині

У четвер, 15 червня 2017 року, за принципової позиції прокуратури судом визнано протиправним та скасовано незаконне рішення Баштанської міської ради, яким низці вулиць м. Баштанка повернуто старі назві, заборонені Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки"

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Миколаївської області.

У прокуратурі відзначили, що 25 травня цього року Баштанською міською радою прийнято рішення щодо повернення старих назв низці вулиць у місті Баштанка, які раніше були перейменовані у процесі декомунізації, в тому числі перейменовано вулицю Героїв Небесної Сотні.

«Вважаючи, що зазначене рішення Баштанської міської ради є очевидно протиправним, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування цього рішення, який задоволено в повному обсязі», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, підкреслюється, що «Миколаївщина – патріотичний край, де вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні, схиляють голови перед загиблими захисниками країни та підтримують воїнів у зоні АТО, тому, сподіваємось, що цей випадок буде уроком і пересторогою для інших не допускати в подальшому демонстрацій та будь-яких проявів символів «тоталітарного комуністичного режиму».

Нагадаємо, 2 червня 2017 року Баштанський районний суд задовольнив клопотання прокуратури та зупинив дію рішення Баштанської міської ради щодо повернення старих назв низці вулиць, які раніше були перейменовані у процесі декомунізації.

Український інститут національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ