Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд відправив за ґрати віп-дилера у Києві

Наразі він перебуває під вартою
фото Офісу генпрокурора

Столичні прокурори в Київському апеляційному суді домоглися скасування незаконного рішення про закриття справи стосовно віп-наркодилера

Про це в телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури Київський апеляційний суд скасував незаконну ухвалу Печерського районного суду Києва про закриття кримінального провадження за обвинуваченням киянина у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 307 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України).

Справу направлено на новий розгляд до Печерського районного суду Києва.

Нагадаємо, в серпні 2022 року працівники поліції затримали киянина в центрі міста одразу після чергового незаконного збуту кокаїну. Під час особистого огляду при собі у нього виявили та вилучили 23 пакетика розфасованих наркотичних засобів, готових до збуту.

Крім того, у ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні затриманого вилучили бойові набої, пакетики для фасування та електронні ваги.

В подальшому наркодилеру повідомили про підозру у систематичному незаконному збуті кокаїну у місцях масового перебування громадян та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт ще у жовтні 2022 року було направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Втім, у травні 2023 року ухвалою судді Печерського райсуду м. Києва за клопотанням адвоката обвинуваченого суд закрив справу у зв’язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строків досудового розслідування.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокуратура оскаржила закриття справи в суді. Київський апеляційний суд погодився з позицією прокурорів, які довели, що строки проведення досудового розслідування не закінчились і суд повинен продовжити розгляд справи по суті.

У грудні 2022 року вироком Бориспільського районного суду цей чоловік засуджений до 5 років позбавлення волі за збут кокаїну у нічних клубах Києва. Наразі він перебуває під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ