Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд взяв під варту фігуранта справи вбивства Гандзюк за іншою підозрою

Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави обвинуваченого в прихованні злочину проти Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, за іншою підозрою — створення злочинної організації та незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Про це повідомляє hromadske.

За даними слідства Ігор Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення. У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох активістів у квітні 2018 року та масові заворушення біля Олешківської районної ради Херсонської області у травні 2018 року. Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

СБУ затримала обвинуваченого у справі Гандзюк

Нагадаємо, Ігоря Павловського затримали 10 листопада 2018 року та оголосили підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. Згодом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права виходу під заставу. У квітні 2019-го суд Києва змінив підозру з «організації» на «укривання» злочину, а у травні відпустив Павловського під домашній арешт через «незадовільний стан його здоров’я».

Згодом стало відомо, що стан здоров’я не завадив Павловському поїхати в Одесу на матч Суперкубку України з футболу. У Генпрокуратурі на це заявили, що фігурант не порушував умов запобіжного заходу, бо термін його домашнього арешту сплив.

У серпні прокуратура уклала угоду з Павловським про те, що він буде свідчити в суді. Обвинувальний акт передали до Приморського суду Одеси. Утім Павловський не приходить на засідання нібито через стан здоров’я. 

Підозрюваними співорганізаторами злочину, за даними слідства, є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Провадження щодо Левіна та Мангера виокремлене і призупинене, допоки триває розшук першого. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ