Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд заарештував Краснова

Шевченківський суд Києва змінив запобіжний захід голові громадянського корпусу «Азов-Крим», одному з організаторів блокади Криму, учаснику антитерористичної операції (АТО) та Майдану Станіславу Краснову, підозрюваному у державній зраді, тероризмі, незаконному використанні та зберіганні зброї з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою до 26 квітня, повідомляє кореспондент НБН.

«Суд постановив запобіжний захід підозрюваному Краснову змінити з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою до 26 квітня», – сказав слідчий суддя Павло Слободянюк.

Зазначимо, що знаходяться в залі суду прихильники пана Краснова почали скандувати «Ганьба», після цього в залі сталася сутичка.

Активісти спробували заблокувати вихід з залу, для того, щоб конвой не зміг вивести пана Краснова, однак бійці спецпідрозділу «Грифон» їх відтіснили. У даний момент прихильники арештованого блокують ворота у двір суду, для того, щоб автозак не зміг відвезти пана Краснова в СІЗО.

Після засідання суду адвокати повідомили, що оскаржать рішення в апеляційному порядку.

Як повідомлялось раніше, голову ЦК «Азов-Крим» Станіслава Краснова і активістку Оксану Шелест затримала група «Альфа» Служби безпеки України. В СБУ стверджують, що він передав російському куратору списки бійців полку Національної гвардії «Азов», спецслужба оприлюднила запис з відеореєстратора затриманого в якості доказу.

Станіславу Краснову закидають підозру ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 2 ст. 114 (шпигунство), ч 2 ст 258 (терористичний акт і підготовка до терористичного акту), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Варто відзначити, 3 березня Шевченківський районний суд обрав пану Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арештудо 24 квітня. Зазначимо, попереднє засідання відбулося 19 березня, воно тривало 12 годин, але було перенесено.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ