Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Світова музична сцена втратила ще двох героїв

Вчора, 26 травня, перестало битися серце клавішника і співзасновника електронного гурту Depeche Mode Енді Флетчер, а також ударника прогрессів-рокової групи Yes Алана Уайта.

Енді Флетчер

Про смерть Флетчера повідомили на офіційній сторінці гурту Depeche Mode у фейсбуці:

"Ми шоковані і сповнені гнітючої печалі у зв’язку з передчасною смертю нашого дорогого друга Енді „Флетча“ Флетчера. У Флетча було золоте серце і він завжди був поруч, коли була потрібна підтримка, жива розмова, сміх від душі та холодна пінта. Наші серця разом з його сім'єю, і ми просимо всіх вас подумки підтримати їх і з повагою поставитися до їхнього особистого життя в такий скрутний час".

Причину смерті Енді Флетчера не повідомляють.

Енді Флетчер, Дейв Гаан, Мартін Гор та Вінс Кларк заснували гурт Depeche Mode у 1980 році. Дебютний альбом Speak & Spell вийшов у 1981 році і швидко вивів гурт у перші рядки британської нової хвилі. У 2020 році Енді Флетчера ввели до Зали слави рок-н-ролу як учасника Depeche Mode. Починав він у групі як бас-гітарист, згодом повністю перейшов на клавішні, а також займався комерційними справами команди.

Алан Уайт

Також вчора у засвіти відійшов багаторічний учасник однієї із найвпливовіших та найуспішніших британських прогрессів-рок команд 70-тих років Yes ударник Алан Уайт. Про це повідомили на сторінці музиканта у фейсбуці.

До приходу в гурт він грав разом із легендарним "бітлом" Джоном Ленноном, а також записав два альбоми з іншим учасником "ліверпульської четвірки" Джорджем Гаррісоном. А вже з 1972-го і до смерті він був незмінним ударником Yes і разом з ними був уведений у 2017 році до Зали слави рок-н-ролу. А загалом Уайт взяв участь у записі понад 50 альбомів різних виконавців, серед яких:  Ginger Baker's Air Force, Террі Рейд, Джо Кокер, The Ventures та багато інших.

Уайт помер у своєму будинку в Ньюкаслі 26 травня 2022 року у віці 72 років після короткої хвороби. За три дні до того команда оголосила, що він не братиме участь у турі, присвяченому 50-річчю найвідомішого альбому Yes "Close to the Edge" через проблеми зі здоров'ям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ