Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Світовий банк схвалив позику Україні у 1,5 млрд доларів

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила надання Україні позики на підтримку політики розвитку та відновлення у розмірі 1,5 мільярда доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Світового банку, пише Суспільне. 

“Ця позика надається під гарантії уряду Японії в рамках Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine) і є невід'ємною частиною пакету міжнародної підтримки, спрямованої на задоволення фінансових потреб країни у 2023 році”, — йдеться у повідомленні.
Як зазначили у Світовому банку, позика допоможе підтримати три ключові сфери урядових реформ, спрямованих на пом'якшення наслідків російського вторгнення.

“По-перше, вона допоможе у вирішенні потреб нещодавно збіднілих сімей та родин переселенців через надання підтримки таким домогосподарствам. По-друге, вона адресує вирішення питань прозорості та підзвітності витрат державних видатків. По-третє, допоможе ринкам краще функціонувати як під час, так і після війни” — зазначається у пресрелізі.

“З лютого 2022 року Світовий банк постійно працює з міжнародною донорською спільнотою для залучення екстреного фінансування, яке допомагає уряду України забезпечувати навчання дітей у школах, роботу лікарень та надання ключових державних послуг”, — заявила віце-президентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральній Азії Антонелла Бассані.

За її словами, зі свого боку Україна продемонструвала “надзвичайну стійкість перед обличчям російського вторгнення”. У Світовому банку відзначили зусилля уряду у здійсненні складних реформ у розпал війни та з оглядом на майбутнє для довгострокового розвитку країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ