Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Світовий банк та IFC розширять підтримку проєктів відновлення в Україні

Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) розширять свою присутність в Україні, зосередившись на відновленні житла та критичної інфраструктури.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України.

«Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) продовжать підтримку українських ініціатив у питаннях відновлення, оцінки потреб для відбудови, а також питаннях підготовки до зимового періоду», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Бобом Сомом.

За словами Кулеби, сьогодні у фокусі міністерства - забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та підготовка інфраструктури у громадах і для людей, які будуть повертатися з фронту. І ці питання потрібно враховувати у двосторонній співпраці.

Він також зазначив, що міністерство сподівається на подальшу співпрацю зі Світовим банком у транспортній галузі за основними магістральними напрямками та щодо морських портів.

Водночас Кулеба наголосив, що всі спільні зі Світовим банком проєкти, які вже розпочато, планується продовжувати.

Своєю чергою Сом зазначив, що Світовий банк має чіткий план подальшої спільної роботи з міністерством і за два тижні продовжить переговори щодо подальшої співпраці у сфері підтримки житлового сектору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ