Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили оборони України вдосконалюють стратегію контрнаступу — ISW

Українські військові скоригували свою стратегію контрнаступу, щоб звести до мінімуму втрати особового складу та техніки.
Фото - ГУР

Про це йдеться у звіті ISW, повідомляє Суспільне. 

Вектор контрнаступу змінився і було вирішено зосередитися на виснаженні російських військ за допомогою артилерії та ракет дальньої дії замість великомасштабних ударів. За словами аналітиків, неназвані американські та європейські експерти у статті NYT підтвердили висновки ISW.

В Інституті підрахували, що російські війська знищили до 20% західного озброєння України за перші два тижні контрнаступу. У наступні тижні рівень втрат знизився до 10% через зміну стратегії Сил оборони.

ISW раніше оцінював, що українські сили, зосереджуються на виснаженні росіян. Така стратегія зберігає життя українських військових ціною повільніших темпів просування, одночасно поступово виснажуючи російську живу силу та техніку.

Експерти ISW зазначали, що ЗСУ, мабуть, зосереджені на планомірному та повільному тиску на супротивника. Це дозволяє зберігати кадровий потенціал коштом повільніших темпів просування, при поступовому виснаженні російської живої сили та техніки.

"Збройні сили України, ймовірно, тижнями вдосконалювали свою контрнаступальну стратегію, і більші наслідки цих коригувань лише зараз стають очевидними для деяких спостерігачів. Україна, ймовірно, продовжуватиме коригувати свою стратегію та виконання протягом контрнаступу, щоб сприяти подальшому прогресу", — зазначили у звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ