Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр імені Марії Заньковецької отримає сучасне сценічне освітлення

Підписано меморандум щодо вдосконалення світлового обладнання у театрі імені Марії Заньковецької. Про це повідомили 30 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото Львівська обласна рада

Сьогодні у театрі імені Марії Заньковецької голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, генеральний директор - художній керівник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк та виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна" Галина Литвин підписали меморандум щодо реалізації спільного проєкту вдосконалення світлового обладнання у театрі в рамках грантової допомоги у культурно-мистецьких проєктах КУСАНОНЕ, що фінансується Урядом Японії.

У межах проєкту придбають та встановлять світлодіодне заливне освітлення (заливки сцени), окремі елементи фронтального освітлення сцени, а також систему керування світловим обладнанням.

Асоціація "Єврорегіон Карпати – Україна" в партнерстві з театром ім. М. Заньковецької" у 2020 році підготували та подали для участі в конкурсі культурно-мистецьких проєктів Посольства Японії в Україні заявку "Проєкт вдосконалення світлового обладнання в Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької у Львові" та отримали грант в розмірі 2,3 млн грн.

Львівська обласна рада задекларувала свою підтримку проєкту, гарантуючи співфінансування в сумі понад 400 тисяч грн.

Таке обладнання дасть можливість покращити зорове сприйняття глядачами постановок, а також створювати необхідні спецефекти на сцені.

«Львівська обласна рада підтримала цей проєкт, отож наше завдання - профінансувати свою частинку та зробити все, щоб він був вчасно та якісно реалізований. Меморандум про співпрацю з заньківчанами, який ми нині підписали, чітко визначає партнерські зобов’язання і графік реалізації робіт, запланованих в рамках проєкту.

Це - дорожня карта, яку всі ми повинні бездоганно виконати. Сподіваюсь, що наприкінці року облрада і театр Заньковецької проведуть завершальну пресконференцію, передбачену меморандумом, на якій прозвітуємо про успішну реалізацію проєкту, а також зможемо більш детально розповісти про нові проєкти, що реалізовуватимуться завдяки міжнародній співпраці», - зазначила Ірина Гримак

В свою чергу директор театру Андрій Мацяк подякував обласній раді та Асоціації за добру ініціативу і фінансову підтримку. «Ми співпрацюємо з багатьма організаціями та партнерами. Плануємо також втілити в життя проєкт з доступності до театру людей з обмеженими можливостями. Ми усім завжди дуже раді і двері театру є відчиненими для наших відвідувачів та шанувальників», - зазначив він.

Виконавча директорка Асоціації Галина Литвин наголосила на високій довірі та плідній співпраці Львівщини з Посольством Японії в Україні. «Ми сьогодні з приємністю говоримо про те, що у конкурсі культурно-мистецьких проєктів Посольство Японії в Україні підтримало нашу заявку, повірило нам і ми отримали грантові кошти на його реалізацію.

Переконана, цей проєкт покращить якість роботи артистів театру, технічного персоналу, а глядачі отримають ще більше насолоди від перегляду вистав», - зазначила Halyna Lytvyn.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ