Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Телеканали «Україна» та «Інтер» порушують закон, - Громадянський рух Відсіч

Громадянський рух Відсіч провів черговий телемоніторинг. Телеканали «Україна» та «Інтер» нахабно порушують ст. 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

«У загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців».

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3759-12

Згідно з результатами нашого моніторингу, який ми проводили 5-11 січня, на каналі «Україна» лише 16% українського контенту, на «Інтері» — 17%.

На основі зазначеного моніторингу відомий правозахисник Святослав Літинський, активіст ініціативи "И так поймут!" , який має чималий досвід захисту прав українців та української мови в суді, подасть запит до Нацради. Якщо вона не вживе до телеканалів-порушників адекватних заходів, то сама відповідатиме в суді за злочинну бездіяльність.

Зауважимо, що телеканали «Україна» та «Інтер» порушують норму про обов’язкові 50% українського контенту систематично — про це свідчать результати наших попередніх моніторингів: 

http://on.fb.me/1ARUhR4,http://on.fb.me/1BcPqc3

http://on.fb.me/1AJ511M

Ми звертали увагу Нацради на кричущу перевагу російського контенту на цих каналах http://on.fb.me/1BUN1CS, але вона лишалася байдужою до виконання своїх прямих обов’язків.

«Україна» та «Інтер» є лідерами за обсягами російського контенту. Незважаючи на війну з Росією й на втрати, які несе Україна, ці телеканали безсоромно збільшують обсяги ворожого телепродукту в ефірі! За минулий тиждень на каналі, що зветься «Україна», частка російського контенту становила майже 72% (проти 64% у грудні та 53% у вересні) — інколи припадає по 22 (!) години російського контенту на добу. На телеканалі «Інтер» частка російського контенту так само вже давно більше половини, а з урахуванням радянського контенту, «Інтер» майже не поступається «Україні».

Громадянський рух Відсіч

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ