Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Толока до Дня памяті жертв політичних репресій
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Толока до Дня пам’яті жертв політичних репресій

За українським звичаєм, у післявеликодній час традиційно згадують померлих, віддаючи їм шану, відвідуючи місця їхнього останнього спочинку. Пам’ять про предків завжди була потужним об’єднавчим чинником для суспільства, бо не лише зберігає інформацію щодо знакових історичних подій, а й транслює та актуалізує важливі культурні коди й смисли, допомагає зрозуміти свою національну окремішність і тяглість.

Розуміючи важливість піклування про «місця пам’яті», закликаємо громадськість упродовж двох тижнів долучитися до упорядкування поховань загиблих воїнів українських збройних формувань, учасників Української революції 1917 – 1921 років, знищених під час Голодомору 1932-1933 років, масових політичних репресій 1937-1938 років, інших репресій та депортацій з боку комуністичного тоталітарного режиму.

11 травня 2019 року на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» відбудеться Толока до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Запрошуємо приєднатись волонтерів, громадських активістів, членів родин репресованих та усіх охочих. Ваша участь у толоці є не лише свідченням небайдужості до трагічних сторінок української історії й України, а й прагненням вшанувати пам'ять невинно убієнних не лише словом, а й ділом.

Приходьте, будь ласка, у робочому одязі, візьміть робочі рукавиці та, за можливості, міцні пакети (мішки) для сміття.

Для учасників толоки буде проведена екскурсія виставкою «Перерваний урок», в якій розповідається про долі репресованих шкільних учителів Києва та інших регіонів України.

Час – субота, 11 травня, 11.00 – 15.00.

Місце: Броварський проспект у Дніпровському районі м. Києва. Доїхати можна від станції метро «Лісова» маршрутними таксі або автобусами у напрямку руху Київ – Бровари (орієнтир – Пам’ятник репресованому).

Збір учасників – на центральному вході у Заповідник.

Контактний номер телефону: (044) 253-03-55

УІНП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ