Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Трагедія у Дніпрі: Правоохоронці затримали нацгвардійця, який розстріляв людей

Фото з ФБ Микола Колесник.
Фото з ФБ Микола Колесник.
Фото з ФБ Дениса Монастирського.
Фото з ФБ Дениса Монастирського.
Фото з ФБ Микола Колесник.
Фото з ФБ Микола Колесник.
1/4
Поліція затримала озброєного військовослужбовця, причетного до розстрілу людей у Дніпрі. Про це повідомив на Фейсбуці міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Як повідомила Національна поліція України, підозрюваного затримали поліцейські групи реагування патрульної поліції Дніпровського районного управління поліції та управління КОРД під час спільної з ДБР спецоперації.

Затримання відбулося сьогодні о 9:30 на вул. Крайній у м. Підгороднє.

До поліції надійшло більше десяти викликів від людей, які повідомили про підозрілих осіб. Під час відпрацювання одного з таких викликів поліцейські затримали військовослужбовця, який розстріляв п’ять людей та ще п’ять поранив.

"По перше, приношу свої глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій військовослужбовця НГУ Артема Рябчука. На цей час загиблими є 5 осіб, в тому числі жінка та ще 5 осіб є пораненими. За їх життя борються лікарі.

По друге, тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом.

Дякую всім співробітникам поліції, хто чесно виконав свою роботу.

За моїм наказом буде створена комісія по виченню обставин, які могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого призвали для того, щоб навчити як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег.

Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї.

Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові.

Впевнений що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати", - написав Денис Монастирський.

Згодом заступник директора Теруправління ДБР у Полтаві Володимир Шилов заявив, що Рябчук, перебуваючи у селі, попросив випадкову жінку зателефонувати у поліцію та повідомити про його місцеперебування.

Також стали відомі імена загиблих:

  • старший лейтенант Буганов Олександр Олександрович (НГУ);
  • молодший сержант Драган Олександр Олександрович (НГУ);
  • старший солдат Левківський Артем Володимирович (НГУ);
  • солдат Чернік Леонід Леонідович (НГУ);
  • Лебединець Віра Сергіївна (контролер КПП, відомча воєнізована охорона)

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ