Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренера ФК «Львів» визнали найкращим у турі Другої ліги

Кращим тренером 22-го тижня Другої ліги Всеукраїнське об’єднання футбольних тренерів визнало Андрія Чіха. Нагадаємо, що у матчі 20-го туру львів’яни зуміли здолати тернопільську “Ниву” – 2-0, обійшовши суперника в турнірній таблиці.

1. Номінальний результат команди – 5 (важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Центральний матч туру в Групі “А” та одне із найбільш статусних протистоянь тижня у Другій лізі в цілому – перемога в такому матчі дає команді суттєву перевагу в подальшій боротьбі. До того ж, “Нива” готувалася до цього протистояння, провела передсезонку, маючи змогу готуватися до штучного покриття, а також провела велику селекцію, посиливши кожну лінію.

 2. Труднощі у вишикуванні та керуванні підопічними – 5 (травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Хоча не було дискваліфікацій, відзначимо, що в стартовому матчі весни ще могли чутися відзвуки втрати кількох футболістів під час зимового антракту. Взимку ФК “Львів” відправив на підвищення у Прем’єр-лігу своїх провідних захисників – досвідченого Ощипка та перспективного Бухала, втратила найбільш висококласного опорника Орловського. Утім, колектив зовсім не втратив стрункості та цілісності, а новачки проявили себе більш ніж гідно.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 4 (гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Оновлена львівська команда виглядала на фоні сильного суперника боєздатно. Вдалий дебют видався у воротаря Мозіля, захисника Гринишина, юного хавбека О. Савошка, який давно є в структурі клубу. Відзначимо, що тренерський штаб дав зіграти й футболістам, які щойно вийшли з аматорського та юнацького футболу. Із нововведень високої оцінки заслуговують інвертовані фланги, а також вдало оновлена оборона із гравцями, що проявили універсалізм.

4. Тренерська майстерність – 4 (різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Це у суперників гру багато в чому зламала рання травма центрфорварда та незібраність під на початку другого тайму. У львів’ян першопочатковий план на гру спрацював вдало, хоча й затягнули із взяттям воріт через не ідеальну реалізацію. Тож їм не довелося ламати свою тактику, а лише здійснювати робочі коригування для утримання темпу й свіжості.

5. Накопичувальний критерій – 5 (якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Було багато пересторог щодо старту оновленого колективу, однак ФК “Львів” вдало справився із поставленими завданнями й зумів виконати план на гру. Отож, відбулося те, по чому судять про повноцінність колективу – після тривалого зимового антракту команда зберегла спадкоємність та послідовність у тактичних і стильових ознаках, здобувши третю поспіль перемогу в офіційних матчах чемпіонату, якщо рахувати з листопада місяця.

Лауреат 22-го ігрового тижня в номінації “Тренер тижня” в Другій лізі:

Андрій Чіх (ФК “Львів”)

Середній бал – 4,6

uafc.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ