Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Три роки в’язниці отримав солдат, що вчасно не з’явився на службі

За нез’явлення вчасно на службу без поважних причин солдата засудили до реального позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області у відкритому судовому засіданні визнав винним військовослужбовця військової служби за контрактом у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду).

Доведено, що солдат І. з метою тимчасово ухилитись від несення обов'язків військової служби, через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов'язків, у січні 2017 року самовільно залишив розташування військової частини, що на Прикарпатті та більше місяця проводив час на власний розсуд.

У ході судового засідання обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, розкаявся і просив суворо не карати.

Суд при призначенні покарання врахував тяжкість злочину, тривалий час перебування обвинуваченого за межами місця служби, а також наявність у нього судимості в минулому та засудив військовика до покарання у виді 3 років 1 місяця позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ