Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Центральну Італію сколихнув землетрус

Сьогодні вранці близько 5 години за місцевим часом у центральній Італії, в провінції Мачерата, стався землетрус магнітудою 4,7. Про це повідомляє Ingv.

Епіцентр підземних поштовхів знаходився недалеко від селища Муччі в області Марке на глибині близько 9 км. Після першого сильного поштовху пішли афтершоки магнітудою понад 2,0 балів.

Коливання земної поверхні відчувалися жителями багатьох населених пунктів в областях Марке і Умбрія.

В даний час співробітники національної служби Цивільної оборони на місці з'ясовують, чи не викликав землетрус руйнувань.

Станом на 8 ранку за місцевим часом зафіксовано 18 афтершоків.

Мер містечка П'єве-Торіно Алессандро Джентілуччі повідомив телефоном елеканалу RaiNews24 про руйнування в цьому населеному пункті провінції Мачерата. Однак, за його словами, ніхто з жителів від землетрусу не постраждав.

За рішенням керівництва національної залізничної компанії Trenitalia, рух поїздів по лінії Чивитанова Марке - Мачерата тимчасово припинено. Зараз співробітники компанії перевіряють стан залізничного полотна в районі землетрусу.

Підземні поштовхи в центральній Італії, де влітку 2016 року відбулася руйнівний землетрус, викликали великі занепокоєння в соціальних мережах.

Землетрус магнітудою 6,0 стався в Італії в ніч на 24 серпня 2016 року, руйнування були зафіксовані в трьох областях: Лаціо, Марке і Умбрії. Жертвами стихійного лиха тоді стали 299 осіб, кілька сотень отримали поранення, понад 4,5 тисячі позбулися даху над головою. За офіційними оцінками, збиток склав близько 4 мільярдів євро.

Землетруси в цьому районі центральної Італії не припиняються. Востаннє підземний поштовх магнітудою 4,0 був зафіксований в області Марке 4 квітня.

Главком

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ