Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Цієї ночі рашисти атакували Харківщину: загинула дитина, окупанти взяли в облогу Ізюм

Станом на ранок 9 березня оперативна обстановка на Харківщині залишається напруженою.
фото - пресслужба ДСНС

Про це інформує пресслужба ДСНС.

Ворог продовжує нещадно завдавати ударів по житловому сектору та об’єктам критичної інфраструктури. Виходячи з географії авіаударів, у небезпеці перебувають всі громадяни, незалежно чи мешкають вони у великому мегаполісі, чи у приватній оселі десь у далекому селі. Зрозуміти логіку ворожих бомбардувань неможливо.

Так внаслідок чергового авіанальоту агресор скинув щонайменше 3 некерованих авіабомби на невеличке село Дінець Слобожанської громади. Одна з них влучила у фундамент двоповерхового приватного будинку на вул. Діденко. Будинок зруйнувався миттєво. На щастя 3 людям вдалось самостійно вибратись з-під завалів. Ще 1 витягли рятувальники.

На місці пригоди працювали добровольці місцевої пожежної команди із сусіднього селища Андріївка та бійці 34-го Державного пожежно-рятувального поста. Вони відшукали у завалах тіла 2-х загиблих людей, серед яких 7-річна дитина.

У Харкові рятувальники, волонтери та комунальники працювали над розчищенням завалів зруйнованих житлових будинків та адміністративних будівель.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались.

Загалом за добу рятувальники відреагували на 18 викликів про пожежі, руйнації та інші надзвичайні події.

Водночас, як повідомляє Нацполіція, за добу було зафіксовано декілька влучань в обленерго, де розташовані основні підстанції, спроби пошкодження ТЕЦ-5. Через наслідки бомбардувань з одного будинку у Харкові евакуювали 150 людей, з іншого — близько 200.

Критична ситуація у місті Ізюмі Харківської області. За відмову здатися російські окупанти взяли місто в облогу і знищують його.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ