Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Цьогоріч на Львівщині виявлено 733 вибухонебезпечних предмети

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/2
З початку року на території Львівської області виявлено 733 вибухонебезпечних предмети. Про це повідомили 26 жовтня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

25 жовтня о 16:34 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в с. Боляновичі Мостиського району під час збирання грибів в лісі, на відстані 3 км від житлових будинків та 3 км від дороги, виявлено предмет ззовні схожий на застарілий боєприпас. На місце події була направлена оперативна група Мостиського районного сектору ГУ ДСНС України у Львівській області, працівники якої ідентифікували небезпечну, як 45 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.
25 жовтня о 11:50 фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили 82 мм мінометну міну часів Другої світової війни. Боєприпас був виявлений під час проведення земляних робіт на власному подвір'ї в с. Язи Самбірського району. Знаходився на відстані 10 м від житлового будинку

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.
Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ