Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Цьогоріч на Волині вилучили та знищили понад 738 боєприпасів

Як повідомили 16 липня Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.
Фото ДСНС Волинської області

Так, 14 липня піротехніки Управління ДСНС Волинської  області знищили 18 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлені мешканцями у трьох населених пунктах краю. Зокрема, у с. Риковичі Іваничівського району та селах Штунь та Старовойтове Любомльського району під час сільськогосподарських робіт громадяни виявили  підозрілі предмети, схожі на вибухонебезпечні. Вони одразу повідомили про знахідки до служби порятунку.

Сапери ДСНС, які прибули за викликом, ідентифікували предмети як: 4 артилерійських снаряди та 14 мінометних мін часів Другої світової війни, вилучили та знищили їх у встановленому порядку.

Загалом, з початку року сапери ДСНС Волині вилучили та знищили 738  вибухонебезпечних предметів.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ