Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Цими вихідними на Львівщині поліцейські відкрили вісім кримінальних проваджень за підробки ковід-сертифікатів

Упродовж вихідних поліцейські Львівщини відкрили вісім кримінальних проваджень за фактами підробки сертифікатів про вакцинацію.
фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Так, 6 листопада до поліції надійшли два повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Рава-Руська - Гребене» двоє громадян України – 28-річні мешканці Закарпатської області - пред’явили  міжнародні свідоцтва про вакцинацію від коронавірусної хвороби «COVID-19» з ознаками підроблення.

За фактами слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 відкрили два кримінальні провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження  волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, 6 листопада на пункті пропуску «Грушів - Будомеж» підроблене свідоцтво про вакцинацію виявили у 28-річного мешканця міста Тернопіль. Як встановили правоохоронці, тернополянин купив свідоцтво через мережу Інтернет, щоб виїхати до Польщі.

Того ж дня на пункті пропуску «Шегині - Медика» підроблені свідоцтва про вакцинацію виявлено ще у трьох громадян України - 29-річної жительки міста Тернопіль, 32-річного мешканця Івано-Франківської області та 41-річного жителя Хмельницької області. Зокрема, встановлено, що чоловіки знайшли зразок свідоцтва у мережі Інтернет, внесли свої дані та роздрукували, щоб пред’явити під час перетину кордону.

Крім того, 7 листопада до  поліції  надійшло ще два повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Грушів - Будомеж» під час проходження паспортного контролю 24-річний мешканець міста Івано-Франківськ та 33-річний житель Івано-Франківської області пред’явили сертифікат про вакцинацію від коронавірусної хвороби з ознаками підробки. Як встановили правоохоронці, один з чоловіків придбав підроблений сертифікат у невідомої особи.

Усі підроблені свідоцтва вилучено. За усіма фактами дізнавачі Яворівського районного відділу поліції відкрили шість кримінальних проваджень за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ